Παρούσα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους σεφ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει και πάλι το παρόν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαγειρικής για νέους σεφ, ηλικίας από 18 έως 26 ετών.
Η μέχρι σήμερα παρουσία της στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχει αποφέρει δύο χρυσά μετάλλια, το 2016 με τον Σταμάτη Μισομικέ στη Βαρκελώνη στην Ισπανία και την Ειρήνη Γεωργουδιού στη Ρόδο κι ένα αργυρό με τον Αντώνη Δημοβασίλη στο Γκάλγουεϊ στην Ιρλανδία, γεγονός που αναδεικνύει τις μεγάλες γαστρονομικές δυνατότητες των νησιών μας.
Στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη, συζήτησαν το θέμα της συνδιοργάνωσης των τοπικών διαγωνισμών στα νησιά της Περιφέρειας, προκειμένου να εκλεγεί ο σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award που θα διεξαχθεί 22-24 Νοεμβρίου 2021 στο Μίνιο στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφάσισαν, θα διεξαχθούν σε πέντε νησιά προκριματικοί διαγωνισμοί, τους οποίους θα ελέγξει και θα κρίνει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ενώ στην τελική δοκιμασία η επιτροπή θα είναι πενταμελής και με την παρουσία της πρέσβη της γαστρονομίας, Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Καλούνται όσοι σεφ ενδιαφέρονται από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι είναι ηλικίας 18-26 ετών και είναι σπουδαστές σχολών μαγειρικής ή έχουν αποφοιτήσει από σχολή μαγειρικής το τελευταίο έτος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου στον σύνδεσμο http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=12910 της Περιφέρειας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ