Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Καρδιολογικής στην Κω μετά από καταγγελία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κω Τζανέτος Ιωαννίδης μετά από καταγγελία, που υπέβαλε εναντίον του για αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύζυγος ασθενούς ευρισκόμενου στο τελευταίο στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας .

Ο ασθενής, σύμφωνα με την καταγγελία νοσηλεύονταν προσωρινά στην Καρδιολογική κλινική και βρίσκονταν σε αναμονή μεταμόσχευσης παρακολουθούμενος από την ιατρική ομάδα του Ωνασείου καρδιοχειρουργικού κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο διευθυντής της κλινικής αμφισβήτησε το έργο του καθηγητή κ Αδαμόπουλου και της ομάδας του στο Ωνάσειο, καθώς και του συναδέλφου του, επιμελητή Α της κλινικής του Νοσοκομείου Κω, Δημήτρη Βλάχου απέναντι στον ίδιο τον ασθενή, ενώ αρνήθηκε να χορηγήσει την αγωγή, που συνέστησε ο θεράπων καρδιοχειρουργός, την οποία λάμβανε καθημερινά, αντικαθιστώντας αυτήν με άλλα φάρμακα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.
Πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα η ψυχολογία και η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς να επιδεινωθεί και να γίνει άμεσα η αεροδιακομιδή του στο Ωνάσειο, κατόπιν συνεργασίας του κ. Αδαμόπουλου και του κ Βλάχου.
Για “εγκληματικές ιατρικές πρακτικές”, όσον αφορά στην χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή κάνει λόγο η καταγγελία της συζύγου, η οποία κάνει λόγο για απειλές, που δέχθηκε από τον κ Ιωαννίδη, με διωγμό του συζύγου της από τη μονάδα του Νοσοκομείου.

Για τη παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής έχει ενημερωθεί η 2η ΥΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες μας επιταχύνεται η διαδικασία τοποθέτησης του τρίτου καρδιολόγου, που έχει προσληφθεί ήδη στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα ο επιμελητής Α Δημήτρης Βλάχος, ο οποίος αυτό το διάστημα κάνει χρήση άδειας, επιστρέφει αρχές Ιουνίου στα καθήκοντα του.
Ο μέχρι χθες διευθυντής της κλινικής θα παραμείνει μέχρι της επιστροφής του κ Βλάχου.
Εντωμεταξύ σε μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς υποβλήθηκε με επιτυχία τη προηγούμενη Τετάρτη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό ο συμπατριώτης μας από τη Κω, ο οποίος θα παραμένει στη μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας μέχρι πλήρους αποκατάστασης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος