Παραιτήθηκαν τρεις γιατροί από το Κ.Υ. Πάτμου – “Απαράδεκτες καταστάσεις” καταγγέλλει η Ε.Ι.Θ.Ε.Λ.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τρείς γιατροί του Κ.Υ. Πάτμου.

Όπως αναφέρει σε ψήφισμά – καταγγελία της η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ- ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ, που εστάλη στο Υπουργείο Υγείας “αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι το Κ.Υ να μείνει χωρίς αγροτικό ιατρό μετά από πολλά χρόνια και να παραιτηθεί η γενική γιατρός πού υπηρετούσε με μετακίνηση από το Γ.Ν. Ρόδου”.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ καταγγέλλει μεταξύ άλλων απαράδεκτες συμπεριφορές εκ μέρους της διοίκησης της μονάδας υγείας “που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την δικαιοσύνη” τονίζει, προσθέτοντας πως παράλληλα “έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στο νοσοκομείο Λέρου από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού για την στοιχειώδη κάλυψη τής λειτουργείας τού Κ.Υ Πάτμου”.

Επίσης γίνεται αναφορά σε “αποφάσεις, συμπεριφορές, πειθαρχικά και ποινικά ελεγκτέες σέ βάρος γιατρών και λοιπού προσωπικού αλλά και “ψυχολογική ακόμη και σωματική βία, συνεχείς απειλές αναφορών σε βάρος νέων γιατρών, με απειλές για απόλυση ή μετακίνηση σέ μικρότερα νησιά (τύπου εξορίας).

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για παρεμβολή εκ μέρους της διοίκησης σέ θέματα πού αφορούν καθαρά ιατρικές αρμοδιότητες.

Από τα στοιχεία που μας έχουν γνωστοποιηθεί θα μπορούσαμε να γράφουμε αρκετές σελίδες με συγκεκριμένα περιστατικά, όμως ο σκοπός της ανακοίνωσης, όπως συμφωνήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ τής Ένωσης είναι, αρχικά η προειδοποίηση αλλαγής πορείας από την διοίκηση της μονάδας υγείας και εάν δεν συμβεί , αντικατάσταση της από την προϊσταμένη αρχή, κατά δεύτερο εξίσου αν όχι περισσότερο ουσιώδες η στελέχωση τού Κέντρου Υγείας σέ ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό.

Η Ένωση καλεί τους κατοίκους να αγωνιστεί μαζί της “για δωρεάν, ποιοτικές, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υγείας για ένα Κέντρο Υγείας, που να προσφέρει υπηρεσίες καλύπτοντας όλο το φάσμα των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών. Επίσης καλούμε τους κατοίκους να μην ανεχθούν άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές, ξένες ως προς τα ήθη και τα έθιμα τους, της φιλοξενίας και του σεβασμού στον συνάνθρωπο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος