Το αίτημά του, για παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του ΤΑΠΑ στη Μεσαιωνική Πόλη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «φοιτητικό χωριό» και να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών, επαναφέρει ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.
Σημειώνεται ότι 93 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο έμειναν εκτός φοιτητικής εστίας, με κίνδυνο να διακόψουν τις σπουδές τους, αφού αδυνατούν να πληρώσουν για ενοικίαση σπιτιών.
«Η χρήση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων ως φοιτητικές εστίες μετά την κατάλληλη ανακαίνισή τους, αποτελεί ιδανική λύση προκειμένου τόσο το χρόνιο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών, όσο και το μεγάλο πρόβλημα της αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου να λυθεί. Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του έχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό για το θέμα» δήλωσε ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, οφείλει να καλύψει τις ανάγκες στέγης όσων φοιτητών καλύπτουν τα κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτοι να ασχοληθούν με την παρακολούθηση των σπουδών τους.
«Δεν πληρούν τα οικονομικά κριτήρια» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζηλάκη, προσθέτοντας ότι τα κονδύλια του υπουργείου Παιδείας είναι ίδια, όπως και οι κλίνες.
Η Πρύτανης εξέφρασε παράλληλα την απορία της για το γεγονός ότι οι φοιτητές δεν ενημέρωσαν ούτε το Πανεπιστήμιο ούτε τα αρμόδια όργανα για το θέμα αυτό, προκειμένου να εξεταστεί και να δοθεί λύση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος