Ορκωμοσία δημοτικών συμβουλίων Ρόδου και Κω

Λιτή αλλά και με την απαραίτητη λάμψη ήταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου αλλά και των τοπικών συμβουλίων του νησιού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου Μελίνα Μερκούρη. Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας ήταν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Ιωάννης Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός, o περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και πρώην δήμαρχοι Ρόδου.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Λίνα Δρούγκα.
Ο νέος δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης μίλησε για μια νέα αρχή. «Πρέπει να τραβήξουμε μια “κόκκινη γραμμή” σε όσα μας καταδυνάστευσαν και πλήγωσαν το νησί μας”, επεσήμανε.
Αναφέρθηκε στο μοντέλο διακυβέρνησης του δήμου Ρόδου το οποίο όπως τόνισε θα εχει πέντε αυτονόητα χαρακτηριστικά
– την αναζήτηση του καλού
– τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
-τον ανοικτό δήμος
– την πιστή τήρηση της νομιμότητας
– την άμιλλα

Με κεντρικό μήνυμα ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ χαιρέτισε τους συμπατριώτες του που προσήλθαν χθες βράδυ στον ιστορικό χώρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος για την ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων Κω ο νέος δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.
΄΄Η περίοδος των άγονων αντιπαραθέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί, η ενός ανδρός αρχή ανήκει στο παρελθόν,επενδύουμε στον διάλογο τη συνεργασία τη συνεννόηση΄΄επεσήμανε ο κ Νικηταράς τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ΄΄ότι καλό και θετικό υπάρχει ,εμείς θα το αξιοποιήσουμε και θα το εξελίξουμε.΄΄
*Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής να τοποθετηθούν πρώτα οι επικεφαλής των παρατάξεων η κ Μακρή από τη Λαική Συσπείρωση, η κ Ρούφα από το Όραμα –Δράση και ο κ Κυρίτσης από την Δύναμη Αλλαγής και τελευταίος ο δήμαρχος επικοινωνώντας τα πρώτα δείγματα διοίκησης της νέας περιόδου για τον δήμο της Κω.
*Στο χαιρετισμό του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και τις πρώτες αποφάσεις της παράταξης του όπως τη μείωση των τελών στον πρώην δήμο Ηρακλειδών και μέχρι να έχουν οι δημότες επάρκεια και ποιότητα στο νερό ,τη σύγκληση της 1ης συνεδρίασης με θέμα την απόφαση χωροθέτησης του Νέου Νοσοκομείου και την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και τη δημιουργία παγκωακού διαδικτυακού Φόρουμ των νέων της Κω όπου και αν αυτοί βρίσκονται.
Φωτογραφία από Δημοκρατική

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος