Στο πλαίσιο ανάγκης για τη λήψη μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της σωματικής ακεραιότητας των λουομένων, της πρόληψης και αποφυγής ατυχημάτων, της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη θαλάσσια περιοχή «Μεγάλου Γιαλού» Λίνδου, λόγω του αυξημένου αριθμού λουομένων, διερχόμενων και αγκυροβολούντων σκαφών αναψυχής, εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής, μισθωτών μηχανοκίνητων λεμβών και ταχυπλόων σκαφών κατά τη θερινή περίοδο, από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου ανακοινώνονται:
1. Η οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής «Μεγάλος Γιαλός» Λίνδου έμπροσθεν του παράλιου χώρου με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87:
Α: Χ: 867695,82 Υ: 4002113,76
Β: Χ: 867910,79 Υ: 4001812,13
μέχρι το σημείο όπου φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι από 01 Μαΐου 2025 έως και 31 Οκτωβρίου 2025.
2. Εντός των ορίων της ως άνω οριοθετηθείσας θαλάσσιας περιοχής απαγορεύεται η κυκλοφορία, η διέλευση, η αγκυροβολία, η πόντιση πάσης φύσεως αγκυροβολίων, η πρόσδεση από σταθερά ή μη σημεία της ακτογραμμής με προέκταση σχοινιών προς κάθε τύπου μηχανοκίνητου σκάφους/πλοίου/πλωτού μέσου, ιδιωτικού, ερασιτεχνικού, επαγγελματικού, ταχύπλοου, αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας και τεχνικών χαρακτηριστικών.
3. Από την ως άνω απαγόρευση, εξαιρούνται:
- όσα πλωτά μέσα συνδράμουν σε περιστατικά έρευνας διάσωσης και/ή περιστατικά καταπολέμησης τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
- τα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής που μνημονεύονται στις ισχύουσες εγκρίσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Γ.Κ.Λ 20 (ΦΕΚ 444Β/1999), όπως ισχύει.
4. Οι παραβάτες της παρούσας ανεξαρτήτως από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος