Ομάδα Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου: Η ψήφιση του προσχεδίου θα φέρει απελπισία σε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας

Την έντονη αντίδραση τους στις αλλαγές, όπως η μείωση των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, που προωθεί η κυβέρνηση, εκφράζουν 14 Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων ΚΕΘΕΑ σε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον Πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη.
Μεταξύ των Συλλόγων που υπογράφουν την επιστολή, ζητώντας την απόσυρση του προσχεδίου νόμου είναι και η Ομάδα Φίλων ΚΕΘΕΑ Καλύμνου.

Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για “αντικατάσταση ενός λειτουργικού ,γενικότερα αποδεκτού από την κοινωνία, πετυχημένου και διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού με ιδιαίτερη μεθοδολογία και πρακτική, με ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα, που είναι καταδικασμένο να αποτύχει”.
Οι Σύλλογοι Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ υποστηρίζουν ότι “αυτό που με προσοχή μελετήσαμε στο προσχέδιο για διαβούλευση δεν μοιάζει με τίποτα με το ΚΕΘΕΑ που γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, με το ΚΕΘΕΑ που βοήθησε κι εμάς και τα παιδιά μας να σταθούν στα πόδια τους”.
Παράλληλα υπογραμμίζουν, ότι “οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ χρειάζεται να πληθύνουν όχι να συρρικνωθούν” και πως “αν ψηφίσουν το προσχέδιο νόμου θα σπείρουν την απελπισία και θα θερίσουν το βαθύ πόνο σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που καταρρέει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος