Ολοκληρώνεται η νέα γέφυρα της Κρεμαστής

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα της Κρεμαστής, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την ολοκλήρωση της στα μέσα Ιουλίου.

Η γέφυρα, που θα είναι διπλής κυκλοφορίας με πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές, άρχισε να κατασκευάζεται, με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα η κυκλοφορία στην περιοχή διακόπηκε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και το έργο έκτοτε συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.
Περήφανος γιατί η παλιά γέφυρα με την ιρλανδική διάβαση θα δώσει τη θέση της σε μια σύγχρονη μοντέρνα γέφυρα, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που παρατήρησε ότι η κατασκευή της προχώρησε πολύ γρήγορα μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Ολοκληρώνεται η νέα γέφυρα της Κρεμαστής
Το έργο της γέφυρας έχει συνδεθεί με την απόφαση της δημοτικής αρχής να απαλλοτριώσει για να κατεδαφίσει τα παλιά κτίσματα στο στενό της Κρεμαστής, ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος. Αντίστοιχα προτίθεται να κατεδαφίσει κάποια παλιά κτίσματα στην είσοδο του Παραδεισιού, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης σήμερα έκανε σχετική αναφορά και στον παλιό φούρνο στην περιοχή των Κρητικών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η διαδικασία των απαλλοτριώσεων προχωρά παρά τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, με σκοπό να αναπλαστούν οι είσοδοι τόσο της Κρεμαστής, όσο και του Παραδεισιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος