Οι παθολόγοι της Ρόδου προτρέπουν τους πολίτες να μην βιαστούν να δηλώσουν προσωπικό γιατρό

Τη έντονη διαφωνία τους για τα αντικίνητρα και τις οικονομικές επιβαρύνσεις σε όσους πολίτες δεν δηλώσουν έγκαιρα προσωπικό ιατρό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκφράζουν οι ιδιώτες γιατροί – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

«Με τον τρόπο αυτό καταστρατηγείται το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη επιλογή ιατρού με καθαρά προσωπικά και επιστημονικά κριτήρια» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας ότι προσωπικός ιατρός είναι αυτός που εμπιστεύεται ο ασθενής και όχι αυτός που εμφανίζεται στη λίστα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ και επιλέγεται από τον πολίτη με κίνητρα εκπτώσεων και παροχών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, παθολόγος, Ηλίας Τσέρκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου προέτρεψε τους πολίτες να μην σπεύσουν να δηλώσουν προσωπικό γιατρό, τονίζοντας ότι βασικά σημεία της μεταρρύθμισης που αφορούν τα καθήκοντα και τα δικαιώματα των προσωπικών ιατρών αλλά κύρια των πολιτών, δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Καυτηρίασε δε το γεγονός ότι η πολιτεία, μέσω του νομοσχεδίου, δίδει την ευχέρεια στους πολίτες που δεν βρίσκουν προσωπικό γιατρό στην περιοχή τους να απευθύνονται σε γιατρούς άλλων περιοχών.

«Όποιος δεν βρίσκει προσωπικό γιατρό στη Ρόδο, μπορεί να απευθύνεται σε γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα» είπε, τονίζοντας ότι αυτό είναι παράλογο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος