Οι μαθητές του Λυκείου Πάτμου μας ξεναγούν στο Ιερό Νησί

Αφιερωμένο στην Πάτμο με τίτλο “Οι μαθητές γράφουν, περώντας τις εξετάσεις της καραντίνας” είναι το ένθετο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 25 Απριλίου 2021.

Οι μαθητές του Λυκείου Πάτμου μας ξεναγούν στο Ιερό ΝησίΜιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η Λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Πάτμου Χρυσούλα Γαμπιεράκη ανέφερε πως ” πρόκειται για μια ξενάγηση στο Ιερό νησί της Αποκάλυψης μέσα απο τα μάτια των μαθητών. Αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση όλων των καθηγητών του Λυκείου και της δημοσιογράφου Μάρνης Παπαματθαίου”.

Μεταξύ άλλων δημοσιεύεται συνέντευξη προς τους μαθητές του Καθηγουμένου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου κ. Κυρίλλου που αφορά στην ιστορία και τους θησαυρούς της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Όπως αναφέρει η κ. Παπαματθαίου “μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, μια γερή ομάδα νέων δημοσιογράφων (τους υποδεχόμαστε!) γράφουν για την «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου», για το ιερό βιβλίο της Χριστιανοσύνης, για την (δική μας) Αποκάλυψη, για το Ιερό Βαπτιστήρι και τον μάγο Κύνωπα, για τις τελετές που γίνονται κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες μόνο στο νησί τους και την Ιερουσαλήμ…
Ένα μόνο Γενικό Λύκειο στο νησί. Με τηλεκπαίδευση. Με πολύ διάβασμα και πολύ πίεση. Αλλά βρήκαν το χρόνο και τα έκαναν όλα! Γιατί είναι μαχητές! Όμως τρυφεροί μαχητές, γιατί σ εμάς στέλνουν καρδούλες”.

Το εξώφυλλο φιλοξενεί πίνακα της Μίνας Βαλυράκη που τον ζωγράφισε για το Βήμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος