Την τιμητική τους είχαν για ακόμη μία χρονιά οι Κυκλάδες στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2025 που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 10/03 στο «Asteria Domus» της Γλυφάδας. Στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας βρέθηκαν 13 εστιατόρια των Κυκλάδων, 6 από τη Σαντορίνη, 4 από την Μύκονο, 2 από την Πάρο και 1 από την Ίο, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν ακόμα 5 κυκλαδίτικα εστιατόρια.
Σημειώνεται πως η βαθμολογία των εστιατορίων στο πλαίσιο των θεσμών «Χρυσοί Σκούφοι» αφορά αποκλειστικά την κουζίνα των εστιατορίων και η αξιολόγηση των εστιατορίων γίνεται με διεθνή κριτήρια.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων
Τα εστιατόρια των Κυκλάδων που έλαβαν Χρυσό Σκούφο:
- Botrini’s Santorini, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Άρης Ρούσσης, Executive Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι
- Elements Restaurant, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Τάσος Στεφάτος
- Lauda, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Γιώργος Δόσπρας, Executive Σεφ: Emmanuel Renaut
- Selene, Ελληνική σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15,5/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Θωμάς Μπόσμος, Executive Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
- Alali, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Γιώργος Μπερκάκης, Executive Σεφ: Άνταμ Κοντοβάς
- Baos, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Παναγιώτης Τσουκάτος
- Botrini’s Mykonos, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος,15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Μιχάλης Μπίρτσιος, Executive Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι
- Cabbanes, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Φίλιππος Σταμπουλής
- Ches, Ελληνική Σύγχρονη κουζίνα, Ίος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Σπύρος Τζίλης, Executive Σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
- Galazia Hytra, Σύγχρονη κουζίνα, Πάρος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Χρήστος Κανουλάς, Executive Σεφ: Γιώργος Φελεμέγκας
- Lycabettus Restaurant, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Χρήστος Καραγιάννης
- Matsuhisa Paros, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Πάρος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Αμάντα Θανάτη , Γιώργος Σπαγκάκος, Executive Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa
- Yēvo, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Άγγελος Μπακόπουλος
Την τιμητική διάκριση Top Notch 2025 έλαβαν μεταξύ άλλων τα εστιατόρια:
- Avant Garden, Σύγχρονη κουζίνα, Σύρος, Σεφ: Κωνσταντίνος Μπουραντάς
- Matsuhisa Mykonos, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Μύκονος, Σεφ: Βασίλης Καλογερόπουλος, Executive Σεφ: Nobu Matsuhisa
- Petra Restaurant, Ελληνική σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, Σεφ: Γιώργος Γεωργιάδης, Executive Σεφ: Τάσος Στεφάτος
- Sea Rocks, Σύγχρονη κουζίνα, Πάρος, Σεφ: Γιάννης Παρίκος
- Zuma, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Μύκονος, Σεφ: Ανδρέας Μπολλάνος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος