Οι Κυκλάδες πρωταγωνίστησαν στα βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι 2025»

Την τιμητική τους είχαν για ακόμη μία χρονιά οι Κυκλάδες στα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2025 που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 10/03 στο «Asteria Domus» της Γλυφάδας. Στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας βρέθηκαν 13 εστιατόρια των Κυκλάδων, 6 από τη Σαντορίνη, 4 από την Μύκονο, 2 από την Πάρο και 1 από την Ίο, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν ακόμα 5 κυκλαδίτικα εστιατόρια.

Σημειώνεται πως η βαθμολογία των εστιατορίων στο πλαίσιο των θεσμών «Χρυσοί Σκούφοι» αφορά αποκλειστικά την κουζίνα των εστιατορίων και η αξιολόγηση των εστιατορίων γίνεται με διεθνή κριτήρια.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων

Τα εστιατόρια των Κυκλάδων που έλαβαν Χρυσό Σκούφο:

  • Botrini’s Santorini, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Άρης Ρούσσης, Executive Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι
  • Elements Restaurant, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Τάσος Στεφάτος
  • Lauda, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 16/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Γιώργος Δόσπρας, Executive Σεφ: Emmanuel Renaut
  • Selene, Ελληνική σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15,5/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Θωμάς Μπόσμος, Executive Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι
  • Alali, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Γιώργος Μπερκάκης, Executive Σεφ: Άνταμ Κοντοβάς
  • Baos, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Παναγιώτης Τσουκάτος
  • Botrini’s Mykonos, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος,15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Μιχάλης Μπίρτσιος, Executive Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι
  • Cabbanes, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Φίλιππος Σταμπουλής 
  • Ches, Ελληνική Σύγχρονη κουζίνα, Ίος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Σπύρος Τζίλης, Executive Σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
  • Galazia Hytra, Σύγχρονη κουζίνα, Πάρος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Χρήστος Κανουλάς, Executive Σεφ: Γιώργος Φελεμέγκας
  • Lycabettus Restaurant, Σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Χρήστος Καραγιάννης
  • Matsuhisa Paros, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Πάρος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Αμάντα Θανάτη , Γιώργος Σπαγκάκος, Executive Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa
  • Yēvo, Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος, 15/20 – ένας σκούφος, Σεφ: Άγγελος Μπακόπουλος

Την τιμητική διάκριση Top Notch 2025 έλαβαν μεταξύ άλλων τα εστιατόρια:

  • Avant Garden, Σύγχρονη κουζίνα, Σύρος, Σεφ: Κωνσταντίνος Μπουραντάς
  • Matsuhisa Mykonos, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Μύκονος, Σεφ: Βασίλης Καλογερόπουλος, Executive Σεφ: Nobu Matsuhisa
  • Petra Restaurant, Ελληνική σύγχρονη κουζίνα, Σαντορίνη, Σεφ: Γιώργος Γεωργιάδης, Executive Σεφ: Τάσος Στεφάτος
  • Sea Rocks, Σύγχρονη κουζίνα, Πάρος, Σεφ: Γιάννης Παρίκος
  • Zuma, Γιαπωνέζικη κουζίνα, Μύκονος, Σεφ: Ανδρέας Μπολλάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος