Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω αντιδρά στην αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη

Την αντίθεση του στην απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Κω να αναθέσει την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη, απόφαση που όπως τονίζει, “στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών”, εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω.
O Σύλλογος κάνει λόγο “για μεθόδευση της ανάθεσης μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα εργολαβικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα”.

Υπενθυμίζει την προσφορά των εργαζομένων< “όταν σε αντίξοες συνθήκες, όπως στο προσφυγικό, στη περίοδο του σεισμού και στη πανδημία, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους”, ενώ χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής για την πιθανή ημερομηνία πρόσληψης του εποχικού προσωπικού ζητώντας να προχωρήσει σε προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι καλούν τον δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, «να ανακαλέσει άμεσα κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης στις υπηρεσίες καθαριότητας» δηλώνοντας αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά.

Για “προαποφασισμένο και προμελετημένο «έγκλημα» κάνει λόγο η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δημοτικό συμβούλιο Κω, Κική Μακρή.
Υποστηρίζει ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, “ισοπεδώνει το δημόσιο χαρακτήρα υπηρεσιών Καθαριότητας του δήμου και ανοίγει δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που ονομάζουν τα εργασιακά δικαιώματα παθογένειες και εμπόδια για την κερδοφορία τους”.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις παρατάξεις γιατί δεν αντέδρασαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος