Ο Μ. Θεμιστοκλέους αύριο στα εγκαίνια του πρώτου φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα για τους κατοίκους του Καστελόριζου αφού ανοίγει για πρώτη φορά φαρμακείο στο νησί τους μετά από πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.
Μετά από πολλή προσπάθεια, ανοίγει ρολά αύριο, πρώτη φορά, φαρμακείο στο Καστελόριζο, προκειμένου να εξυπηρετεί τους 400 κατοίκους του αλλά και τους επισκέπτες του πανέμορφου νησιού. Η δημιουργία του φαρμακείου οφείλεται στην προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκάνησου και δη του προέδρου του Νίκου Φουτούλη με αρωγούς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αρκετούς άλλους.

Να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια υπήρχε οπλίτης φαρμακοποιός στο νησί που έγραφε τις συνταγές, τις έστελνε στη Ρόδο και στη συνέχεια πήγαιναν τα φάρμακα στο νησί -ο λόγος ήταν ότι ένα φαρμακείο στο νησί δε θα ήταν κερδοφόρο. Τη διαχείριση του φαρμακείου θα έχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.
Ο Μ. Θεμιστοκλέους αύριο στα εγκαίνια του πρώτου φαρμακείου στο ακριτικό ΚαστελόριζοΣτα αυριανά εγκαίνια επρόκειτο να παρευρεθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά λόγω φόρτου εργασίας θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η ΕΡΤ με τους Αριστείδη Μιαούλη και Πέτρο Καμπιτσέλη βρίσκονται στο νησί προκειμένου να καλύψουν τα εγκαίνια, σε μια σημαντική στιγμή για το ακριτικό νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος