«O Αρμένης» της Χαράς Κοσεγιάν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

Η θεατρική παράσταση “Ο Αρμένης” της αλησμόνητης Χαράς Κοσεγιάν που έφυγε νωρίς αλλά πρόσφερε πολλά, θα φιλοξενηθεί στη Κω στο χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου τη Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων, που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ.

“O ΑΡΜΕΝΗΣ”, είναι η δραματοποίηση του ομότιτλου λογοτεχνικού διηγήματος της Χαράς Κοσεγιάν (από το βιβλίο “Η ΛΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ”, εκδ. “ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ”).
Παίζοντας με σκηνικές δράσεις και εικόνες πάνω στην ιδέα του πώς το συλλογικό επηρεάζει την ατομικότητα, το διήγημα εντάσσει το μικρόκοσμο ενός αυθεντικού προσώπου στο μεγάλο γεγονός της γενοκτονίας των Αρμενίων, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου, πετυχαίνοντας να καταδείξει πόσο αδύνατες είναι οι υπερβάσεις για τους ανθρώπους των οποίων τη ζωή όρισαν άλλοι, χαράζοντας γραμμές στο χάρτη, εξασφαλίζοντας σφαίρες επιρροής και “καθαρές” περιοχές, βυθίζοντας τους στην απαξίωση και κουρελιάζοντάς τους το όνειρο.
Η θεατρική μεταφορά του κειμένου διασχίζει όλα τα τοπία ερμηνείας: οι λέξεις, οι ηθοποιοί, η μουσική και η εικόνα, βαλμένα στον αλχημικό καταλύτη της θεατρικής σκηνής, αλληλοεπιδρούν για να φέρουν στην επιφάνεια αυτά τα βαθιά, ανέκφραστα συναισθήματα που γράφουν την ατομική “μικρή” ιστορία του καθενός μας και στιγματίζουν τις μνήμες και τις ζωές μας…

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αρμενίας.
Δραματουργική επεξεργασία: Τάσος Μπλάτζιος
Ερμηνεία: Τάσος Μπλάτζιος, Βούλα Πελεκάνου, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Μαρία Λεγάκη και η μικρή Χρυσηίδα Οικονομοπούλου.
Σκηνοθεσία: Τάνια Κίτσου, Τάσος Μπλάτζιος

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσεων στο ταξιδιωτικό πρακτορείο exas travel στη διεύθυνση www.exas.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος