Ο απολογισμός λειτουργίας του νοσοκομείου Ρόδου – η πανδημία σε αριθμούς

Τον απολογισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου Ρόδου το 2021, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του, Γρηγόρης Ρουμάνης, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, εφημερεύοντας σε καθημερινή βάση, χάρη στον σωστό προγραμματισμό και στην αυταπάρνηση του προσωπικού του».

Σχετικά με την Covid-19, το 2021 στο νοσοκομείο έγιναν 1.504 εισαγωγές ασθενών, από τους οποίους οι 1.123 ήταν τελικά θετικοί. Έγιναν 16 διακομιδές διασωληνωμένων σε νοσοκομεία αναφοράς και κατεγράφησαν 36 θάνατοι (το 2022 οι θάνατοι είναι ήδη 3).
Σε αναστολή ετέθησαν 48 εργαζόμενοι από τους οποίους επέστρεψαν στις εργασίες τους 27, είτε γιατί εμβολιάστηκαν, είτε γιατί νόσησαν, ενώ προσελήφθησαν με συμβάσεις 19 άτομα για να καλύψουν κενά που δημιουργήθηκαν από τις αναστολές.
Επίσης αυτή την περίοδο από την μετάλλαξη Ο, έχουν νοσήσει περίπου 20 εργαζόμενοι.
Ο απολογισμός λειτουργίας του νοσοκομείου Ρόδου – η πανδημία σε αριθμούςΑναφερόμενος στην κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα από πολίτες που ήθελαν να υποβληθούν σε μοριακό τεστ, ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι η νομοθεσία είναι σαφής σχετικά με το ποιοι έχουν το σχετικό δικαίωμα και τόνισε ότι μπήκε πλαφόν στον αριθμό των τεστ που διενεργούνται καθημερινά, προκειμένου να εκδίδονται γρήγορα και σωστά αποτελέσματα.
Γενικότερα το 2021, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Ρουμάνη, το νοσοκομείο συνέχισε να λειτουργεί μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά ανταπεξήλθε στο ρόλο του και στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την συνεχή εφημέρευση του.
Συγκεκριμένα τον περασμένο χρόνο, έγιναν 44.081 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία και 30.946 στα επείγοντα. Οι νοσηλείες ανήλθαν σε 23.777, τα χειρουργεία σε 3.279 (παρά την τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων), οι αιμοκαθάρσεις ήταν 9.166 και οι αγγειοπλαστικές – στεφανιογραφίες 1012.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος