Ντοκιμαντέρ για την Κάσο «Γυρεύοντας την Αργαδιά»

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου καλεί τους πολίτες στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Γυρεύοντας την Αργαδιά», που αναδεικνύει την εθελοντική συλλογική εργασία της Αργαδιάς και την παράδοση της ξεροληθίας στο νησί. Μέσα από μαρτυρίες κατοίκων, εικόνες του τοπίου και πλάνα από το χτίσιμο των χαλασιών, η ταινία καταγράφει πως η κοινότητα συνέδεε ανθρώπους και γη, ενώ ανοίγει  διάλογο για τη διατήρηση της παράδοσης στο μέλλον .

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 19:30 , στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Νικόλαος Γ. Μαυρής στο Φρύ ».

H παραγωγή γίνεται από τον Δήμο Κάσου, σε συνεργασία με τον οργανισμόo COMMON και τη σκηνοθέτιδα Νεφέλη Παπαϊωάννου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος