Νοσοκομείο Κω: Παραιτήθηκε και η δεύτερη παθολόγος – Επικαλείται τεράστιο όγκο δουλειάς

Τη παραίτηση της από τη Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Κω υπέβαλε η Ιατρός του ΕΣΥ επιμελήτρια Β Αλλα Κιουρτσίδου, επικαλούμενη λόγους υγείας λόγω τεράστιου όγκου δουλειάς.

Νοσοκομείο Κω: Παραιτήθηκε και η δεύτερη παθολόγος – Επικαλείται τεράστιο όγκο δουλειάςΝα σημειωθεί ότι η κ. Κιουρτσίδου είναι η δεύτερη παθολόγος που παραιτείται μετά από εκείνη του διευθυντή Νικόλαου Μαυροειδή τον Ιούλιο του 2021από τη κλινική, η οποία μένει πλέον χωρίς μόνιμο ιατρό.

“Με τα αν, ίσως και πιθανόν να έρθουν ιατροί, δεν γίνεται σοβαρή διαχείριση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας”, τόνισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η κ Κιουρτσίδου, εμφανώς απογοητευμένη από την μη ανταπόκριση της διοίκησης, της 2ης ΥΠΕ και του Υπουργείου στα επιτακτικά αιτήματα για προσλήψεις.

“Πόσο δηλαδή να αντέξω απέναντι σε αυτόν τον καταρράκτη των ευθυνών, ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει και η τουριστική περίοδος;” διερωτήθηκε η κ. Κιουρτσίδου.

Η ιατρός του ΕΣΥ υπέβαλε τη παραίτηση της στις 21 Μαρτίου και θα παραμείνει στη Κλινική μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ. Να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική μόνιμη ιατρός της Παθολογικής, η οποία καλείται να διαχειριστεί τις ανάγκες της κλινικής, τις εισαγωγές, τα πρωτόκολλα ελέγχου covid, τα επείγοντα περιστατικά, τις χημειοθεραπείες και όλες τις τρέχουσες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, του τουρισμού και του προσφυγικού.

Η Διοίκηση προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα στελέχωσης της κλινικής το προηγούμενο διάστημα με την απόσπαση τριών παθολόγων από τη Ρόδο και την υπογραφή σύμβασης με μια ιδιώτη Παθολόγο η οποία ωστόσο μετά από λίγες μέρες παραιτήθηκε. Παράλληλα επαναπροκηρύσσει τις δυο θέσεις Παθολόγων οι οποίες είχαν κηρυχθεί άγονες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος