Νοσοκομείο Κω: Με συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς θα καλυφτούν τα κενά μέχρι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις

Με συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς και την εξασφάλιση σχετικής πίστωσης προτίθεται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω τις ελλείψεις σε γιατρούς του Ιδρύματος μέχρι να καλυφθούν οι μόνιμες θέσεις από το Υπουργείο Υγείας.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, βράδυ Δευτέρας 26 Ιουλίου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Νοσοκομειακών Γιατρών, του Ιατρικού Συλλόγου και η διοίκηση.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να παραμείνει ως έχει το πρόγραμμα των εφημεριών, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί πριν από ένα μήνα μεταξύ διοίκησης και Νοσοκομειακών Ιατρών.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Γιάννης Κοτσίδας είχε υποστηρίξει ότι αν επέμενε η διοίκηση στην αλλαγή του τρόπου εφημεριών δεν θα δίνονταν η δυνατότητα να καλύπτονται τα έκτακτα περιστατικά και θα έμεναν ακάλυπτες οι περισσότερες μέρες του μήνα, λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων στις κλινικές.

Θετικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της σύσκεψης που κάλεσε ο δήμαρχος Κω, η διευθύντρια του Κ Υγείας του Νοσοκομείου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Μαρία Φρατζάκη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου. “Αντιλήφθηκαν οι διοικούντες όσα οι Νοσοκομειακοί γιατροί υποστήριξαν για τον τρόπο πραγματοποιήσης των εφημεριών καθώς είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και θέλουμε το κοινό καλό για να εργαζόμαστε σε ήρεμο περιβάλλον”, τόνισε η κ Φρατζάκη.

Στην εξασφάλιση τριών μόνιμων θέσεων που θα προκηρυχθούν μέχρι τον Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα στην Ουρολογική, Παθολογική κλινική και στο Ακτινολογικό τμήμα αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο οικονομολόγος μέλος της διοίκησης και εκπρόσωπος τύπου Ηλίας Χρυσόπουλος. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι τη Τετάρτη 28 Ιουλίου αναλαμβάνει καθήκοντα στη Καρδιολογική κλινική ιατρός, σε μόνιμη θέση ενώ για τη παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής Νίκου Μαυροειδή ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις “προκειμένου να αναστραφεί αυτό το οδυνηρό κλίμα που προκάλεσε το άκουσμα της παραίτησης, όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για τη διοίκηση.”

Ο κ Χρυσόπουλος επιβεβαίωσε την είδηση που θέλει τη μοναδική παιδίατρο να αντιμετωπίζει θέματα παραμονής στο Νοσοκομείο, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι σε περίπτωση αποχώρησης της ιατρού θα καλυφθεί το κενό.

Όσον αφορά στο ερώτημα περί αναγκαιότητας αλλαγής του Οργανισμού, του οποίου η τελευταία αναμόρφωση έγινε το 1987, δήλωσε ότι θα αλλάξει τον Σεπτέμβριο ενώ το 1ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με δέσμευση του υφυπουργού Υγείας, θα δοθεί στο Νοσοκομείο ένα ικανό χρηματικό ποσό για να καλυφθούν οι ανάγκες αύξησης του προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Κω μειώθηκε από τα 3.000.000 στα 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος