Νίσυρος: ”Υμνοι Αγγέλλων ” του Σταύρου Κουγιουμτζή στην Παναγία Ποταμίτισσα με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου

Το μουσικό έργο «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή παρουσιάζει ο δήμος Νισύρου στις 7 το απόγευμα Παρασκευής 7 Απρίλη, στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Ποταμίτισσας στο Μανδράκι Νισύρου με τη  Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και συνοδεία  Χορωδίας.

Οι «Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων», είναι από τα κορυφαία έργα της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας. Ένα Λαϊκό Ορατόριο που συνδυάζει την βυζαντινή παράδοση με την λαϊκή μας μουσική. Έργο πυκνό σε δραματική ένταση και πλούσιο σε σκηνικές εικόνες, σκορπίζει ρίγη συγκίνησης στο εκκλησίασμα.

Ο Σ. Κουγιουμτζής με αυτό το έργο αποτυπώνει την κατάνυξη των ημερών του Πάσχα και καταφέρνει να αγγίξει τις καρδιές όλων.

Έχοντας ως ποιητικό υλικό ύμνους της Μεγάλης εβδομάδας συνθέτει ένα έργο λυρικό, βγαλμένο μέσα από την μοναδική ομορφιά της βυζαντινής μουσικής, συνδυασμένη με όργανα της δυτικής νοοτροπίας, όμως καινοτομεί προσθέτοντας παραδοσιακά όργανα.

Στην Νίσυρο το έργο θα παρουσιαστεί συνοδεία  πιάνου.

Συμμετέχουν: Σόνια Θεοδωρίδου Σοπράνο

Αλέξανδρος Μακρής Πιάνο

Γιώργος Κουκουράκης Απαγγελία

Φωνητικό σύνολο Πολύμνια, 15μελής χορωδία και οι

Χορωδίες Πολιτιστικού Συλλόγου Νισύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος