Νίσυρος: Συνεργασία δήμου με Κέντρο Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών για το Περιβάλλον

Σύμφωνο συνεργασίας υπογράφουν αύριο Τετάρτη 21 Δεκέμβρη στις 12μμ στο  Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, ο δήμος Νισύρου και το Κέντρο Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας της Ακαδημίας Αθηνών.

Μια νέα προγραμματική πορεία σχεδιάζουν ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος με τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστο Ζερεφό, η οποία θα βασίζεται σε θέματα περιβαλλοντικής και κλιματολογικής σημασίας καθώς και κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ουσιαστικός στόχος αυτής της συνεργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση ,είναι ‘’η αειφόρος ανάπτυξη της Νισύρου με επίκεντρο το σεβασμό προς το περιβάλλον, την ενεργειακή αυτονομία με μηδενικές εκπομπές θερμοκηπιακών αερίων στην ατμόσφαιρα.”

Παράλληλα, αυτή η πρωτοβουλία προσβλέπει στην ενίσχυση της Νισύρου ως νησί κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από το ερευνητικό έργο και την τεχνογνωσία της Ακαδημίας Αθηνών’’.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος