Νίσυρος: Ιδρύεται Παράρτημα του Εργαστηρίου Κλιματολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πρώην δημοτικό σχολείο Εμποριού Νισύρου θα λειτουργήσει ως παράρτημα το Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Γεωλογίας και Κλιματολογίας, για πραγματοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων, μετά την παραχώρηση του δημοτικού οικήματος από τον δήμο Νισύρου.

Να σημειωθεί ότι το νησί της Νισύρου προσφέρεται ως Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.
Οι ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Έδρα UNESCO «Προστασία και διατήρηση σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα και ανάπτυξη του Οικοτουρισμού», που εδρεύει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στο campus της Δράμας.

Επιπρόσθετα, το σχολείο του Εμπορειού, θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση θερινών σχολείων Διεθνών Συνεδρίων σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, τη δραστηριότητα του ηφαιστείου του νησιού αλλά και τις Επιστήμες της Γης και του Νερού γενικότερα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε φοιτητές και όχι μόνο, για την επιστημονική κατάρτιση και ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
‘’Ο Δήμος Νισυρίων χαιρετίζει αυτές τις αποφάσεις και στηρίζει έμπρακτα το στόχο η Επιστήμη, η Έρευνα και η Καινοτομία να ακουμπά στα Σχολεία του Νησιού’’, τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος