Νέος πομπός για τηλεόραση και ραδιόρωνο στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Τη διαβεβαίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παραληφθεί οι καινούργιοι πομποί για την τηλεόραση και ραδιόφωνο μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Κούνης.

Τη διαβεβαίωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ  ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παραληφθεί οι καινούργιοι πομποί ,τόσο για την τηλεόραση όσο και για το ραδιόφωνο και μέχρι τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση τους ανά την Επικράτεια , μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης) Δημήτρης Κούνης.

Απέδωσε την καθυστέρηση στους διαγωνισμούς για την αγορά των πομπών σε μεταβολές που έπρεπε να γίνουν λόγω Veto του ελεγκτικού συνεδρίου όμως, όπως τόνισε, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και εκκρεμεί μόνο ένας για τέσσερις πομπούς, πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τους 150 οι οποίοι θα έχουν παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.’’

Ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα όπου η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου δεν έχει καθαρό σήμα εκπομπής ανέφερε ότι θα είναι από τις πρώτες Περιφέρειες όπου θα τοποθετηθούν οι καινούργιοι πομποί.

Ειδικότερα για τα σοβαρά προβλήματα στη  διάδοση  του σήματος εδώ και τέσσερις τουλάχιστον μήνες, στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσων ,πήρε τη διαβεβαίωση από τη Δ/νση ΤΥ ότι αρχές Μάρτη συνεργείο της ΕΡΤ θα συνδέσει  από δημοτικό κτίριο μέσω link το διαδικτυακό σήμα με το κέντρο εκπομπής για να μπορεί ο πομπός να εκπέμπει αδιάκοπα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι κάθε διοίκηση βλέπει την ‘’μεγάλη εικόνα ‘’που είναι το Ραδιομέγαρο και όχι κάθε Περιφερειακό σταθμό  ξεχωριστά ,δηλαδή την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ,την ΕΡΤ Χανίων, την ΕΡΤ Κομοτηνής γιατί όπως υπογράμμισε αυτή τη στιγμή σε αυτά τα τρία σημεία δεν λειτουργεί κανένας πομπός μεσαίων κυμάτων όταν θα έπρεπε όχι απλά να λειτουργούν αλλά να ‘’Καμπανίζουν’’

 Έκανε λόγο για μεγάλη μάχη που δόθηκε από την ΠΟΣΠΕΡΤ όταν πάρθηκε απόφαση να πέσουν οι πομποί και σε αυτούς και σε άλλους Περιφερειακούς Σταθμούς, όπως έγινε με το κλείσιμο των βραχέων.

‘’Τελευταία στιγμή κατάλαβαν ότι θα ήταν μεγάλο λάθος αν κατέβαζαν τους ιστούς και έτσι σταμάτησαν ακόμα και το ξήλωμα των κεραιών ‘’υπογράμμισε ο κ Κούνης εκτιμώντας πως όλος ο πληθυσμός αλλά πολύ περισσότερο οι κάτοικοι στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας πρέπει να έχουν  δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια μέσα ενημέρωσης  τηλεοπτικά ,ραδιοφωνικά, πέραν των τοπικών ενημερωτικών σταθμών, μέσα από το διαδίκτυο, από τα FM από δορυφόρο ανεμπόδιστα και για ένα επιπλέον λόγο ότι καταβάλουν το τέλος των 3 ευρώ κάθε μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος