Νέο Συμβατικό πλοίο ναυπηγεί η ΑΝΕΜ Κω

Τη ναυπήγηση νέου πλοίου για την ΑΝΕΜ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου) Κω ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.
Το κόστος του πλοίου αγγίζει τα 3,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,2 προέρχονται από δανειακή σύμβαση με τη Τράπεζα Πειραιώς και το 1,3 εκ από ίδιους πόρους του δήμου.

Η ναυπήγηση του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί σ’ ένα χρόνο.
Το πλοίο θα είναι 42 μέτρων με δυναμικότητα τους 300 επιβάτες τους θερινούς μήνες και τους 120 το χειμώνα, θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβους και θα καλύπτει δρομολόγια στα νησιά του βόρειου και νότιου συγκροτήματος Δωδ/σου μέχρι τη Ρόδο και τη Σάμο ( Πάτμος, Λέρος, Σάμος, Λειψοί, Αστυπάλαια …..).

‘’ Το Μαστιχάρι και η Κως μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Κέντρο μεταφοράς επιβατών’’ τόνισε ο δήμαρχος κάνοντας λόγο για μια σημαντική επένδυση που δίνει μια νέα δυναμική στην ΑΝΕΜ.’’

Προβληματικά έως επικίνδυνα χαρακτηρίζει τα βήματα της συγκεκριμένης επένδυσης τόσο ως προς την υλοποίηση όσο και για την ύπαρξη της ΑΝΕΜ ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μυλωνάς.
Ο κ. Μυλωνάς υποστηρίζει την αναγκαιότητα μελέτης σκοπιμότητας και οικονομοτεχνικής της διασύνδεσης και λήψης αποφάσεων του Δ.Σ. της ΑΝΕΜ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επένδυσης.
Παράλληλα αναφέρεται και στα διοικητικά προβλήματα της εταιρείας που σχετίζονται με το μεικτό ιδιοκτησιακό μοντέλο (κοινότητα Αντιμαχίας 51%, ιδιώτης 49%) αλλά και την εμπλοκή του συνεταίρου της ΑΝΕΜ σε ανταγωνιστική ναυτιλιακή εταιρεία εκμετάλλευσης της ίδιας γραμμής Μαστιχάρι-Καλύμνου..
‘’ Η ΑΝΕΜ τα τελευταία χρόνια για πολιτικούς λόγους είχε πάρει την κάτω βόλτα και γι’ αυτό μείωσε από 3 σε 1 τα σκάφη της, προ κρίσης. Δεν είναι στα καλύτερά της και τώρα’’ υπογραμμίζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, εκτιμώντας ότι αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος