Ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία επιλογής του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη.
Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, έγινε στο νησί της Ρόδου.
Συμμετείχαν έξι νέοι και ταλαντούχοι Ροδίτες σεφ υψηλού επαγγελματικού επιπέδου και με εμπειρία στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει ήδη ψηλά για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πέρσι, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef 2016.
Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν ήταν οι: Κατερίνα Καραγιάννη, Βαγγέλης Καλογήρου, Σπύρος Κουγιός, Κώστας Μαριάς, Κατερίνα Νικηταρά και Δημήτρης Στράτος, ενώ ο νικητής δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος.
Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, φρέσκα ζυμαρικά και θαλασσινά, τα οποία μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη φαντασία.
Ο επόμενος σταθμός είναι η Κως, όπου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Κώοι νέοι σεφ θα διαγωνιστούν στο Κτήμα Τριανταφυλλοπούλου για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.
Θα ακολουθήσουν οι διαγωνισμοί στη Σαντορίνη και την Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Βαρκελώνη, θα επιλεγεί μεταξύ των νικητών των τεσσάρων διαγωνισμών, στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου, όπου στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μυταρέα καθώς και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος