Νεφροπαθής απο την Κω μεταβαίνει στην Κάλυμνο για αιμοκάθαρση – Ερώτηση στη Βουλή από τον Μ. Κόνσολα

Μια νεφροπαθής από την Κω αναγκάζεται μέρα παρά μέρα να μεταβαίνει στο νησί της Καλύμνου για να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση επειδή στο νοσοκομείο της Κω δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών της Κω Καλλιόπη Χατζηπαναγιώτη αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα των νεφροπαθών του νησιού αφού υπάρχει μόνο ένας νεφρολόγος στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει βάρδια για να υποβάλλει την γυναίκα σε αιμοκάθαρση: «Υπάρχουν 36 νεφροπαθείς στην Κω οι οποίοι καλύπτουν τις δυο βάρδιες του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα μια γυναίκα πηγαινοέρχεται στην Κάλυμνο όπου και κάνει την αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο του νησιού. Έχουν αυξηθεί δυστυχώς οι νεφροπαθείς στο νησί μας και η αρμόδια κλινική δεν διαθέτει το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να ανταποκριθεί. Ήδη υπάρχουν συμπολίτες μας νεφροπαθείς που έχουν μετακομίσει στην Αθήνα λόγω της αδυναμίας αυτής».

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η ενίσχυση με προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Κω, αποτελεί ζήτημα σεβασμού και ισονομίας απέναντι σε συμπολίτες μας νεφροπαθείς που δικαιούνται υπηρεσιών υγείας στον τόπο που κατοικούν».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι “η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Κω, καλύπτεται με μόνο δύο βάρδιες και υπηρετούν ένας νεφρολόγος και ένας γενικός γιατρός, με εμπειρία στο νεφρό, αλλά χωρίς την ανάλογη ειδικότητα, ενώ υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού”.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με την κάλυψη και της τρίτης βάρδιας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι νεφροπαθείς της Κω και να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν και ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμα νεφρολόγου, αλλά και την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος