Νέες ηλεκτρονικές απάτες σε Κω και Ρόδο με δόλωμα αγγελία πώλησης μεταχειρισμένου ΙΧ διερευνά η Αστυνομία

Σωρεία εγκλημάτων ηλεκτρονικής απάτης καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα Δωδεκάνησα, με τους δράστες να καταφέρνουν να αποσπάσουν από σημαντικά έως και πολύ μεγάλα ποσά από τους λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων.

Σε τρεις περιπτώσεις που ερευνούν η Α! και Β! Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου είδαν να κάνουν «φτερά» από τους λογαριασμούς των θυμάτων, περισσότερα από 10.000ευρώ.

Τη Δευτέρα 29η Μαΐου  καταγγέλθηκε από 28χρονη κάτοικο της Κω στο Τμήμα Ασφαλείας Κω ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτη με δόλωμα αγγελία πώλησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Η 28χρονη είχε επικοινωνήσει την ίδια μέρα   με υπεύθυνο αγγελίας πώλησης οχήματος, το οποίο βρισκόταν στην Ρόδο και συμφώνησαν για την αγορά του στη τιμή των 11.500 ευρώ.

 Ο πωλητής ζήτησε προκαταβολή ύψους 1.500 ευρώ για το αυτοκίνητο, την οποία η 28χρονη  κατέβαλε ενώ στη συνεχεία της πρότεινε να μεταφέρει το υπόλοιπο ποσό μέσω της εφαρμογής «MONEYGRAM» πράγμα το οποίο όμως εκείνη αρνήθηκε υποψιασμένη ότι πρόκειται περί απάτης προσφεύγοντας στην Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, η οποία και διενεργεί προανάκριση

Μεσημέρι Τρίτης 30 Μάη καταγγέλθηκε στο ΑΤ Αρχαγγέλου Ρόδου, από 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, ότι άγνωστος άνδρας με πρόσχημα πως γνωρίζει τον λογιστή του τον έπεισε να του δώσει όλα τα στοιχεία από την χρεωστική του κάρτα, ώστε να του πιστώσει δήθεν ένα κρατικό επίδομα της τάξεως των 105 ευρώ για τρεις μήνες.

Το θύμα  πείσθηκε και η  συνέχεια ήταν να αφαιρεθούν  από τον λογαριασμό του 800 ευρώ.

Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στο ίδιο τμήμα το ΑΤ Αρχαγγέλου από ημεδαπή ότι έπεσε θύμα απάτης από δύο αλλοδαπούς. Η γυναίκα μετέφερε το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ σε λογαριασμό του ενός και το ποσό των 5.400 ευρώ σε λογαριασμό του δεύτερου, αφού προηγουμένως την έπεισαν να τους πιστώσει τα χρήματα κατόπιν συνομιλίας τους στην εφαρμογή «GOOGLE CHAT».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος