Να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας προς αποφυγή δυσμενών εξελίξεων κάλεσε τους επιχειρηματίες ο δήμαρχος Κω

Την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας προκειμένου να μην οδηγηθεί και η οικονομία του νησιού σε περαιτέρω περιπέτειες, ζήτησε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση μουσικής, της Πόλης, σε έκτακτη συνάντηση που είχε μαζί τους στον προαύλιο χώρο του ΔΙΙΚΩ (Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα).

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρίσκονταν ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο διοικητής της Τουριστικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες σημειώθηκε μια χαλάρωση των μέτρων από τους επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών όσο και η οικονομική επιβίωση του νησιού.
“Πρέπει όλοι μας να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να κερδίσουμε όλοι μαζί την μάχη” υπογράμμισε ο δήμαρχος, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και θα συζητηθεί η τυχόν επέκταση του ωραρίου μουσικής μέχρι τη 1 το πρωί για καταστήματα που το επιθυμούν.
Από τη πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης συμφώνησαν ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανονιστικών διατάξεων του Δήμου είναι ο μόνος τρόπος για τη διατήρηση του ασφαλούς επιδημιολογικού προφίλ της Κω.

Εν τω μεταξύ, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκληση του επίσημου φορέα των επιχειρηματιών εστίασης (ΣΕΠΕ -ΚΩ) στη χθεσινή συνάντηση που κάλεσε ο δήμαρχος Κω, εκφράζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Βασίλης Μανιάς χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή ατόπημα απέναντι στον θεσμικό φορέα.
“Η ενημέρωση που παρέχει ο ΣΕΠΕΚΩ στον κλάδο είναι άμεση” υπογραμμίζει ο κ Μανιάς, υποστηρίζοντας πως “η δημοτική αρχή θα μπορούσε να απευθυνθεί στον Σύλλογο προκειμένου να προσκαλούσε τα μέλη του και όχι να προσφεύγει σε δημοτικό αστυνόμο για ενημέρωση της συγκεκριμένης συνάντησης”.

Η δημοτική αρχή απαντώντας επεσήμανε ότι η πρόσκληση έγινε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και δεν αφορούσε συνάντηση Φορέων του τουρισμού, όπου και θα καλούνταν, όπως τόνισε, ο ΣΕΠΕ Κω αλλά και όλοι οι Φορείς που έχουν ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι του νησιού.
Να σημειωθεί ότι ανάλογη συνάντηση θα γίνει άμεσα και στις Κοινότητες του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος