Να παραμείνει ο παθολόγος στο Νοσοκομείο Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ζητά να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου και να παραμείνει ο ιατρός παθολόγος που υπηρετούσε στη Τοπική Μονάδα Υγείας Κω.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρει ότι “ο θεσμός του προσωπικού γιατρού αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες στις νησιωτικές περιοχές και για το σκοπό αυτό, ένα μέρος των αναγκών καλύπτεται από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.Όταν, όμως, δεν υπάρχουν Τοπικές Μονάδες Υγείας ή όταν είναι υποστελεχωμένες, το έργο αυτό καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο”.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κω, που είναι η μοναδική που λειτουργεί στο Νότιο Αιγαίο, έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο στα 4 χρόνια της λειτουργίας της, αλλά εντελώς αναίτια και παρά τις θετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, το Υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε στην ανανέωση της παραμονής του παθολόγου ιατρού που υπηρετούσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Κω.Τονίζει ότι το νοσοκομείο του νησιού στερείται παθολόγου, ενώ ο παθολόγος που υπηρετούσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας κάλυπτε τις ανάγκες προσωπικού ιατρού 2.000 πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος