Ν. Παπαναστάσης: “Η Απεργιακή κινητοποίηση ορόσημο για νέους αγώνες απέναντι σε πολιτικές που γονατίζουν τη ζωή μας”

“Πολλοί θα ήθελαν η αυριανή μέρα της 9ης Νοέμβρη να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και να τελειώσει. Επιδίωξη μας όμως είναι να γίνουν ζυμώσεις, συζητήσεις, οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την αντίσταση τους απέναντι στην εργοδοσία και σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που θα στηθούν, να δώσουν υπόσχεση για νέους αγώνες που θα αντιπαλέψουν όλη αυτή τη πολιτική που γονατίζει τη ζωή τους”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, με αφορμή διήμερη περιοδεία του στη Κω.

Χαρακτήρισε κατάντια να στερούνται οι νησιώτες ποιοτική πρόσβαση στα Νοσοκομεία ,στο  δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και αντίθετα να γιγαντώνεται ο ιδιωτικός τομέας .

“Δεν αξίζει αυτή η εγκατάλειψη από πλευράς κυβέρνησης των κατοίκων της Ρόδου, της Κω όλων των νησιών μας αλλά  και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας”, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ καλώντας σε κοινό αγώνα “για να αλλάξει αυτή η πολιτική  που βασανίζει τον λαό και δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας”.

Αναφορικά με την όξυνση της ελληνοτουρκικής διαμάχης και της Τουρκικής επιθετικότητας δεν απέκρυψε την ανησυχία του ακόμα και για την εμφάνιση ενός θερμού επεισοδίου με κατάληξη την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων με απώλεια κυριαρχικών στοιχείων του ελληνικού λαού .

Όσον αφορά στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνο τον δρόμο που επέλεξε η κυβέρνηση η οποία όχι απλά, όπως είπε, στηρίζει φραστικά τον πόλεμο αλλά ενισχύει με μεγάλες ποσότητες οπλικών συστημάτων την Ουκρανία μετατρέποντας τη χώρα μας σε εμπόλεμο μερίδιο της διαμάχης ανάμεσα σε Ρωσία ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν παρέλειψε επίσης να καταγγείλει και την εμπλοκή της χώρας μας και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων στο ξερίζωμα των προσφύγων από τις πατρίδες τους με τις επεμβάσεις στις χώρες τους, περίπτωση Λιβύης, Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ.

“Είναι άδικο και απάνθρωπο, τόνισε ο κ Παπαναστάσης, για έναν λαό που έχει βιώσει την προσφυγιά όπως ο ελληνικός να του παρουσιάζουνως πρόβλημα τους πρόσφυγες που εμφανίζονται στα σύνορα του, στήνοντας φράχτες, αποκρύπτοντας την εγκληματική  συμμετοχή τους στο διωγμό αυτών των ανθρώπων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος