Ν. Παπαναστάσης: Να στελεχωθεί με προσωπικό το Νοσοκομείο Λέρου και ν’ αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα

Να στελεχωθεί επαρκώς το Κρατικό θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο Λέρου, που αποτελεί ένα από τα βασικά ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας και μετρά σοβαρές ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό ενώ στεγάζεται σε ακατάλληλα κτίρια, όπως επισημαίνει, απαίτησε με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατήγγειλε πως στο ίδρυμα, συνολικά υπηρετούν 415 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 95 είναι συμβασιούχοι.

“Το νοσοκομείο λειτουργεί με την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες”, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ενώ είναι μία από τις μεγαλύτερες δομές ψυχικής υγείας της χώρας (225-235 ασθενείς) υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόνο 2 ψυχίατροι (μία μόνιμη και 1 με σύμβαση έργου), ενώ οι 10 ειδικευόμενοι δεν μπορούν να πάρουν πιστοποίηση ευδόκιμης υπηρεσίας λόγω του ότι ο διευθυντής είναι σε διαθεσιμότητα.

Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό επισήμανε πως δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες στις 11 ψυχιατρικές δομές που διαθέτει μη παραλείποντας να αναφερθεί και  στις σοβαρές ελλείψεις σε ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, βοηθητικό προσωπικό που απαιτείται ώστε, “η διαβίωση και η θεραπεία των εκατοντάδων ψυχικά ασθενών καθώς και των περίπου 50 νοσηλευόμενων του πρώην ΠΙΚΠΑ να είναι στο επίπεδο που απαιτεί η σύγχρονη ιατρική”.

Ο Νίκος Παπαναστάσης επέκρινε τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας η οποία, όπως τόνισε, προσπάθησε να εξωραΐσει τη κατάσταση παραδεχόμενη πάντως ότι η ψυχιατρική κλινική έχει ελλείψεις.

“Η κα. Γκάγκα επιχείρησε να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης, και να τις μεταφέρει στους γιατρούς, αναφέροντας ότι στην τελευταία προκήρυξη θέσεων που έγινε, δεν υπήρξε ανταπόκριση, την ώρα που τα κίνητρα για την μετακίνησή τους, υπολείπονται των αναγκών τους”, εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει, πριν από την ενεργειακή αναβάθμιση, την οποία επικαλέστηκε, στην αντιμετώπιση των κεραμιδιών που στάζουν ή των τοίχων που πέφτουν από την υγρασία’’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος