Ν. Παπαευσταθίου προς Έπαρχο Κω: Να προκηρύξει θέσεις επικουρικών διασωστών η διοίκηση του Νοσοκομείου

Στον διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω, προκειμένου να προκηρύξει θέσεις επικουρικών, παρέπεμψε τον έπαρχο Κω-Νισύρου, Ιωάννη Καμπανή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Επάρχου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας υποστήριξε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι πανελλαδικό, όμως δύναται το Νοσοκομείο να προκηρύξει άμεσα θέσεις διασωστών που θα πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Παράλληλα ο έπαρχος πρότεινε στον κ Παπαευσταθίου, σαν εναλλακτική λύση να συγκεντρωθεί ένα ποσόν για τη κάλυψη των θέσεων επικουρικών, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, και η διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στη πρόσληψη τους.

Αναφορικά με την επίρριψη ευθύνης, μέσω της επιστολής του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στο πλήρωμα  για άρνηση μεταφοράς ασθενών, δήλωσε ότι σέβεται την αποχή τους από τις δευτερογενείς διακομιδές και δεν είχε πρόθεση να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Παράλληλα κατήγγειλε για αισχροκέρδεια τις εταιρείες ιδιωτικών ασθενοφόρων στο νησί  επισημαίνοντας και το γεγονός πως δεν έχουν και την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος