Μειωμένο ωράριο υπό προϋποθέσεις μελετά ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Με την προϋπόθεση, ότι θα συμφωνήσουν τα μεγάλα καταστήματα, θα προχωρήσει στη Ρόδο η εφαρμογή μειωμένου ωραρίου λειτουργίας της αγοράς.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Σπανό, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Σύλλογος να προτείνει στα μέλη του να λειτουργούν τα καταστήματα τους από τις 9 π.μ. ως τις 6 μ.μ. ή από τις 10 π.μ. .ως τις 7 μ.μ., σε καθημερινή βάση.
Μειωμένο ωράριο υπό προϋποθέσεις μελετά ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου
«Απόφαση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, αλλά η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει, για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που το ενεργειακό πρόβλημα επιδεινωθεί» είπε. Έθεσε όμως ως προϋπόθεση την εφαρμογή του μειωμένου ωραρίου από τα καταστήματα, που ανήκουν σε «αλυσίδες»: «Είμαστε σε διαδικασία συνεννόησης με τους υπευθύνους των καταστημάτων αυτών. Αν δεν συμφωνήσουν, ούτε εμείς θα προτείνουμε στα μέλη μας να εφαρμόσουν μειωμένο ωράριο», υπογράμμισε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι αν αποφασιστεί τελικά να προταθεί μείωση του ωραρίου λειτουργίας, αυτή θα αφορά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου και όχι την τρέχουσα περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος