Στο 95% η προσέλευση στα Λύκεια Δωδεκανήσου – 8 κρούσματα σε Λύκειο στην Κάλυμνο

Άνοιξαν σήμερα και τα Λύκεια στα Δωδεκάνησα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η προσέλευση των μαθητών στα 30 Λύκεια των νησιών Βορείου και Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου άγγιξε το 95% .

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μπήκαν στα σχολεία με τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος μετά τη διενέργεια self test, στο οποίο θα υποβάλονται δύο φορές την εβδομάδα”. Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν στις βεβαιώσεις ” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και Δ/ντής του 3ου Λυκείου Α. Μαρίνος.

Στο 95% η προσέλευση στα Λύκεια Δωδεκανήσου – 8 κρούσματα σε Λύκειο στην Κάλυμνο

8 κρούσματα στο Λύκειο Καλύμνου

Επτά κρούσματα, που αφορούν σε μαθητές ενός Λυκείου της Καλύμνου και ένα σε εκπαιδευτικό του νησιού, εντοπίστηκαν πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων του Νομού, στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Β!θμιας εκπαίδευσης Γιάννη Παπαδομαρκάκη στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου. 

Ήδη οι επτά μαθητές και ο εκπαιδευτικός έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό και θα υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν παραλειφθεί από τους Φαρμακοποιούς σε όλα τα νησιά, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές περιπτώσεις, όπου υπήρξε αδυναμία πραγματοποίησης τους από τους μαθητές. Την ανησυχία του για την επανέναρξη των μαθημάτων εν μέσω Πανδημίας ιδιαίτερα για κάποια νησιά, που είναι σε επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου ,εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος της Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Στέλιος Κριαράς. Εκτίμησε, ότι η κυβέρνηση όφειλε να λάβει ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όπως με τους υπεράριθμους μαθητές στις τάξεις και το προσωπικό καθαριότητας που δεν επαρκεί σε πολλές σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο πρόεδρος της Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου υποστήριξε, ότι πιο αποτελεσματικά είναι τα άμεσα τεστ για τους μαθητές, σύμφωνα και με τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ- όπως υποστήριξε- έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Ανακοίνωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

Να σταματήσει να παίζει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, καλεί την κυβέρνηση η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω.
Την κατηγορεί ότι πετάει -για μια ακόμα φορά- το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς μέσω των self-test, τονίζοντας, ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ΔΗΘΕΝ μέτρα, αντιθέτως ενισχύεται.
«Δέκα μέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα κι ενώ η Κως εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ανοίγουν τα Λύκεια του νησιού, όπως ακριβώς έκλεισαν, με τις ίδιες ακριβώς ελλείψεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης/Καλλιόπη Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος