Με το μισό προσωπικό λειτουργεί το Νοσοκομείο Ρόδου – Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου στον πρωθυπουργό

Τη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρόδου ζητά από τον πρωθυπουργό με επιστολή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Παρασκευή. Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η διοίκηση του ΕΚΡ δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με σθένος το δικαίωμα των νησιωτών στη δημόσια υγεία και αναφέρει:

«Κατανοούμε τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι, όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πως είναι δυνατόν να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για τις αεροδιακομιδές και δεν μπορούν να δαπανηθούν χρήματα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας.
Από το Νοσοκομείο λείπει σχεδόν το μισό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Με βάση τον οργανικό κανονισμό του 2012 ο οποίος είναι πιο περιορισμένος και από αυτόν του 1987, λείπουν 60 ειδικευμένοι γιατροί, 160 νοσηλευτές, 65 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, 10 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και βοηθοί εργαστηρίων και 12 τεχνολόγοι-ακτινολόγοι και χειριστές-εμφανιστές – ενώ και οι διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριστές, φύλακες, μάγειρες, λαντζέρισσες και τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Αρκετές κλινικές και τμήματα δεν υφίστανται και δεν λειτουργούν για αρκετό καιρό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργεί με μη ειδικευμένους νέους γιατρούς με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την ασφάλεια όσο των ασθενών όσο και των γιατρών. Στο αναισθησιολογικό τμήμα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική αφού από τους εννέα (9) υπηρετούντες κάποτε γιατρούς, έχει μείνει… Ένας… Στην καλύτερη των περιπτώσεων… Δύο».
Με το μισό προσωπικό λειτουργεί το Νοσοκομείο Ρόδου – Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου στον πρωθυπουργό
Η επιστολή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου καταλήγει ως εξής:
“Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στο νησί μας αλλά και όλες τις προηγούμενες φορές δηλώσατε πως είστε ευγνώμων για όλους εμάς που ζούμε στα νησιά αυτά και «φυλάμε Θερμοπύλες».
Σε μία εποχή που οι καταστάσεις είναι τεταμένες και καθημερινά δεχόμαστε πυρά αμφισβήτησης από τους Γείτονες, σας ζητάμε να μας κάνετε να νιώσουμε ασφαλείς και δικαιωμένοι που επιλέξαμε να ζήσουμε στα νησιά μας και να μεγαλώσουμε τις οικογένειες μας εδώ, δίνοντας άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Ρόδου αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου εξοπλίζοντας και επανδρώνοντας το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Θα διαπιστώσετε από τη λίστα που υπογράφουν την παρούσα επιστολή, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι πλέον να διεκδικήσουμε και να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με σθένος το δικαίωμά μας στη Δημόσια Υγεία!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος