Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 και 24 Μαρτίου σε Ρόδο – Κω

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στις 23 και 24 Μαρτίου σε Ρόδο και Κώ με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος.

Η αιμοδοσία θα γίνει σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» την Τρίτη 23 Μαρτίου στη Ρόδο και την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην Κω, εκτός Νοσοκομείων, σε ασφαλείς χώρους της Περιφέρειας, που τους παραχωρεί γι’ αυτό τον σκοπό, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα, που έχουν προκύψει. Στη Ρόδο ο χώρος, που διαθέτει η Περιφέρεια είναι το κτήριο του παλαιού Προξενείου (Ιωάννου Καζούλη 8) και στην Κω το κτήριο του Επαρχείου Κω-Νισύρου (Ακτή Μιαούλη 2).

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Εθελοντική αιμοδοσία στις 23 και 24 Μαρτίου σε Ρόδο – Κω

Τη δράση υποστηρίζουν επίσης το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), ενώ πολύ σημαντική είναι η συμβολή στη διοργάνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κω. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας για την Ρόδο έχει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη και για την Κω ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής.

«Η μειωμένη συλλογή αίματος, που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, περιόρισε σημαντικά τα αποθέματα. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση και στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία, σε χώρους εκτός Νοσοκομείων, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα. Μία πράξη προσφοράς, αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Το πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών έχει ως εξής:

ΡΟΔΟΣ

Ημερομηνία: Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ώρες λειτουργίας: 09:00-13:00

Σημείο: Κτήριο παλαιού Προξενείου

Διεύθυνση: Ιωάννου Καζούλη 8, Ρόδος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2241360391

ΚΩΣ

Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ώρες λειτουργίας: 09:30-14:30

Σημείο: Επαρχείο Κω-Νισύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος