Με 20% αύξηση έκλεισε τουριστικά ο Ιούλιος στο Νότιο Αιγαίο

Άλμα σε αφίξεις σημείωσε ο Ιούλιος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει καταγραφεί την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, μόνο τον μήνα Ιούλιο, οι απευθείας διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, υπερπηδώντας έτσι τον Ιούλιο της χρονιάς-ρεκόρ κατά 20% σε περιφερειακό επίπεδο.

Το ποσοστό αύξησης στο διεθνή αερολιμένα της Ρόδου διαμορφώθηκε στο 13%, στην Κω στο 8%, στη Μύκονο 31% και στη Σαντορίνη 65%.

Πάνω από 3 εκ. επισκέπτες από το εξωτερικό επισκέφθηκαν από την αρχή της σεζόν μέχρι τις 31 Ιουλίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι Ιταλοί στο νησί των Ιπποτών τον Ιούλιο, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

Αντιστοίχως και στην Κω, η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το νησί του Ιπποκράτη.

Για το νησί των ανέμων, μεγαλύτερο ακόμα μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά για το νησί, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Τέλος, στην πρώτη θέση και για την Σαντορίνη βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τη βρετανική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος