Μαύρες σημαίες στην Κάσο για την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου OLYMPUS

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Κάσου μετά τη ματαίωση του σημερινού πρώτου δρομολογίου του πλοίου OLYMPUS, που ανέλαβε την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθίας μετά την αποχώρηση του ΠΡΕΒΕΛΗΣ.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για μη τακτοποίηση των διαδικασιών έκδοσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.
Για το νησί της Κάσου είχαν προορισμό 120 άτομα και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο επιχειρηματίας κ. Νικήτας Καμπούρης, “αυτός οι κόσμος είναι και οι πρώτοι τουρίστες του νησιού οι οποίοι είχαν κλείσει και τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα”.
Η εκτέλεση της γραμμής από το συγκεκριμένο πλοίο τις SEA SPEED ferries που θα ξεκινούσε σήμερα έχει σύμβαση μέχρι τις 31/10/2022, με δικαίωμα ανανέωσης της σύμβασής του έως τις 28/02 του 2023. Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Σαντορίνη, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο. Το «Οlympus» είναι κατασκευής του 1976 και χωρητικότητας 1.100 επιβατών και 350 οχημάτων.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου αποφασίστηκε το κλείσιμο του Δήμου από τις 8 – 11 το πρωί, καθώς και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα αναρτήσουν μαύρες σημαίες.

Το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το νησί της Η.Ν. Κάσου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου να παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία την ύστατη στιγμή εξαιτίας των κακών και καθυστερημένων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί: να γίνουν ενέργειες για την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία. Η δρομολόγηση πλοίων ειδικά για το νησί μας αποτελεί το σημαντικότερο μέσον επικοινωνίας και έχει άμεση εξάρτηση ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται. Για τον παραπάνω λόγο:

α) Οι υπηρεσίες του Δήμου την Τρίτη 12 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί.

β) Καλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους καθώς επίσης και ο κασιώτικος λαός για την ενεργή συμμετοχή τους στην συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Δήμου μας έξω από το δημοτικό κατάστημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

γ) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρία σ’ όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας , στους αρμόδιους φορείς και σ’ όλο τον κασιώτικο λαό του νησιού και των παροικιών του. Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος Η Πρόεδρος του Δ.Σ Νικολέττα – Δήμητρα Σοφίλα Αντιδήμαρχοι: Περσελής Δ. Κωσταντίνος Νικολάου Ι. Ιωάννης Φραγκούλης Εμμ. Δημήτριος Μέλη: Μαστροπαύλος Ηλίας Βρετός Εμμανουήλ Ζαχάρης Κωνσταντίνος Παρλής Εμμανουήλ Νικολάκης Εμμανουήλ Ζούλης Γεώργιος Μηνακάς Γεώργιος Κυριάκος Ηλίας Μανούσος Εμμανουήλ
Μαύρες σημαίες στην Κάσο για την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου OLYMPUS

Ευθύνες στον Υπουργό Ναυτιλίας επιρρίπτει ο Βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε για το θέμα:
«Το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα.
Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:
1. Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;
2. Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου;
Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι αφού το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο-Κάρπαθο. Τέλος, σήμερα το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται… ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος