Μ.Μπουρινάκης: Περίμενα να ήταν ηλεκτρονική η VISA – Προβλήματα σε Θαλαμηγούς

Εξαιρετικά επιφυλακτικός σε σχέση με την ετοιμότητα των υπηρεσιών που θα χορηγούν τη θεώρηση εισόδου (visa express ) επτά ημερών, στους Τούρκους επισκέπτες αλλά και σε ότι έχει σχέση με την επάρκεια των υποδομών στην πύλη εισόδου των νησιών όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο ,εμφανίστηκε ο τουριστικός πράκτορας Μουράτ Μπουρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Προέβλεψε δυσκολίες στη διεκπεραίωση της διαδικασίας και πολύωρες αναμονές στον ήλιο, καθώς ,όπως τόνισε ,τα ίδια πράγματα όπως πριν από τον κορονοιό θα εφαρμοστούν και δεν θα υπάρξει απολύτως καμία διαφορά.

‘’Περίμενα ‘’εξήγησε ο επί χρόνια ασχολούμενος με τον θαλάσσιο τουρισμό πράκτορας ‘’η visa express  να ήταν ηλεκτρονική ,δηλαδή  ο ενδιαφερόμενος να κατέθετε τα απαιτούμενα έγγραφα και να έπαιρνε μια σφραγίδα στο διαβατήριο του προκειμένου να εισέλθει στο νησί επιλογής του ,όπως γίνεται σε Αυστραλία ,Αμερική.

Αντίθετα ,συμπλήρωσε, θα στέλνουν δυο -τρείς μέρες πριν τα έγγραφα που απαιτούνται τα οποία οι τοπικοί πράκτορες θα τα διαβιβάζουν στον έλεγχο διαβατηρίων και εκεί πλέον θα χορηγείται η  VISA.

 Φανταστείτε ,σημείωσε ο κ Μπουρινάκης, πέρυσι χωρίς να υπάρχει η θεώρηση εισόδου υπήρχαν τεράστιες ουρές και πολλά προβλήματα στη ζώνη Σένγκεν τουλάχιστον στη Κω . Τώρα που θα πρέπει να εκδίδεται εδώ στη πύλη εισόδου τι θα συμβεί.

Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός και η αγωνία του για την αντιμετώπιση των θαλαμηγών, που είναι γνωστό ότι δεν μένουν σε ένα νησί .

’’Μπορεί η θαλαμηγός να έρθει από Τουρκία να πάρει τη  visa να πάει Κάλυμνο, Λέρο και να επιστρέψει στα απέναντι παράλια, εξηγήσαμε στους αρμόδιους αλλά μας είπαν πως ο νόμος είναι δεσμευτικός ‘’υπογράμμισε ο τουριστικός πράκτορας κάνοντας λόγο για δύσκολη χρονιά σε σχέση με τη visa και ενώ αναμένεται  μεγάλος αριθμός επισκεπτών .

 Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή ξεκινά πιλοτικά σε πέντε νησιά Ρόδο, Κω, Σάμο, Μυτιλήνη, Καστελλόριζο. Θα ακολουθήσουν Λήμνος,  Χίος, Σύμη, Λέρος, Κάλυμνος. .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος