Μ. Κικέ: Είκοσι χρόνια σε αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Εδώ και μια εικοσαετία παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, οι 3.000 εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” πανελλαδικά, χωρίς ωστόσο να κάνουν “εκπτώσεις” στην  προσφορά τους προς τις ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.

“Ελπίζουμε στη νομική λύση, που θα επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μας μετά την απόφαση του Συμβούλιου Επικρατείας”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η υπεύθυνη του Προγράμματος στη Κω Μαρία Κικέ.

Με βάση την απόφαση του ΣτΕ απορρίπτεται η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας στην αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο αναμένεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την οριστική λύση στο ζήτημα.

“Όλες οι κυβερνήσεις μας εμπαίζουν, εξαντλούν δε τη νομιμότητα στο “Βοήθεια στο Σπίτι” τόνισε χαρακτηριστικά η κ Κικέ υπογραμμίζοντας, ότι αν δοθεί αρνητική απάντηση από την κυβέρνηση θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση από τους εργαζόμενους την επόμενη μέρα.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος στη Κω επικέντρωσε στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών σε προσωπικό και κυρίως στην οικονομική ανέχεια, που ζουν καθημερινά  οι 190 ωφελούμενοι συμπατριώτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας.

‘’Αδυνατούν ακόμα να προμηθευτούν και τα απαραίτητα, μας ρωτούν αν θα προσφέρουν  κάποιοι τις γιορτινές μέρες πακέτα με είδη διατροφής”,  σημείωσε η κ Κικέ.

Συγκινητική ήταν η αναφορά της σε συμπολίτες μας ηλικιωμένους, οι οποίοι μένουν μόνοι περιμένοντας τους εργαζόμενους μόνο και μόνο για να πουν μια “Καλημέρα”.

Να σημειωθεί, ότι στην Ενότητα της Κω μια μόνο ψυχολόγος υπάρχει, στην Ενότητα Δικαίου μια οικογενειακή βοηθός και μια ψυχολόγος και στην Ενότητα Ηρακλειδών ένας Κοινωνιολόγος, μια βοηθός και μια Νοσηλεύτρια που “μοιράζεται” σε όλο το νησί για να εξυπηρετήσει 190 οικογένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος