Λέρος: Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο- Παρεμβάσεις από τους βουλευτές Δ. Γάκη και Μ. Κόνσολα

Την κινητοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Γάκη και της Νέας Δημοκρατίας, Μάνου Κόνσολα, προκάλεσε η διαμαρτυρία του δημάρχου Λέρου, Μιχάλη Κόλλια για το γεγονός, ότι το Νοσοκομείο του νησιού έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο.

Συγκεκριμένα:

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Λέρου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

Η αναφορά στηρίζεται στην επιστολή του δημάρχου, Μιχάλη Κόλλια στην οποία σημειώνει την έλλειψη αναισθησιολόγου το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου  στο νοσοκομείο Λέρου, το οποίο εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά Πάτμος, Λειψοί και Αγαθονήσι.

Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Λέρου κατονομάζει μια προς μία τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Λέρου χρειάζεται άμεσα, μεταξύ άλλων, ιατρούς των κάτωθι ειδικοτήτων: νευρολόγο, οδοντίατρο, αναισθησιολόγο και ψυχίατρο, τη στιγμή μάλιστα που το ΚΘΛ αποτελεί μια σημαντική μονάδα ψυχικής Υγείας στη χώρα.

Παρέμβαση για το Νοσοκομείο Λέρου έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει, ότι στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν προβλεφθεί  δύο θέσεις ψυχιάτρων και μία θέση αναισθησιολόγου. Μάλιστα, η κάλυψη της θέσης του αναισθησιολόγου είναι μείζονος σημασίας, αφού πρέπει να αναπληρώνει τη μοναδική ιατρό-αναισθησιολόγο, που υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Κόνσολας θεωρεί, ότι είναι επιτακτική ανάγκη σε επόμενη προκήρυξη να συμπεριληφθεί η κάλυψη κενών θέσεων στο Νοσοκομείο Λέρου και αναφέρεται συγκεκριμένα στις θέσεις νευρολόγου, νεφρολόγου και παιδιάτρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος