Κρ. Αρσένης: «Σκανδαλώδης η αδειοδότηση από τη ΡΑΕ αιολικού πάρκου στο Αιγαίο

Για σκανδαλώδη αδειοδότηση αιολικού σταθμού στις νησίδες του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από τη ΡΑΕ, η οποία είχε αρχικά απορριφθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης.

Χαρακτηρίζει πρωτοφανή την έκδοση της άδειας  τονίζοντας ότι “αν δεν υπάρξουν κυρώσεις εκ μέρους του Υπουργείου θα είναι υπόλογος ο ίδιος ο υπουργός για το παράνομο αιολικό πάρκο”.

“Πρόκειται συγκεκριμένα, εξηγεί ο βουλευτής “για το σύμπλεγμα 14 προστατευόμενων νησίδων του ΝΑ Αιγαίου μεταξύ Κυκλάδων Δωδεκανήσου, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να μετατρέψει σε εργοτάξια σαν τον Άγιο Γεώργιο στον Σαρωνικό. Για θέσεις στους δήμους Αμοργού Ανάφης Αστυπάλαιας και Λέρου. Τι θέλουν να κατασκευάσουν σε αυτές τις περιοχές για να εγκαταστήσουν 194  ανεμογεννήτριες;’ Πάνω από 100 χιλιόμετρα δρόμων, 23 ελικοδρόμια και 23 λιμενικά έργα”

Αρνητικά γνωμοδότησαν ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και η Διεύθυνση Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας- τμήμα Προστατευόμενων Περιοχών του ΥΠΕΝ.

Μετά από τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις η αρμόδια υπηρεσία του ίδιου του Υπουργείου Περιβάλλοντος , απέρριψε την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου επειδή οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προτεινόμενου έργου χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά σημαντικές.

“Σε όλο τον πλανήτη”, συμπληρώνει ο βουλευτής, “αντίστοιχες νησίδες είναι αυστηρά προστατευόμενες και η μόνη δραστηριότητα που επιτρέπεται είναι η επιστημονική έρευνα. Όλοι όσοι εργάστηκαν με ζήλο για την ανάδειξη του θέματος και την προστασία των νησίδων μαζί τους και το ΜΕΡΑ 25 δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να παρανομήσει για το κέρδος ενός ιδιώτη.’’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος