Κως: Τη μετατροπή του Κ.Υ. Αντιμάχειας σε εμβολιαστικό κέντρο με προσλήψεις προτείνει ο Μ. Κόνσολας

Ως “πρώτο βήμα” για τη λειτουργία του Κ.Υ. Αντιμάχειας Κω ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας προτείνει να γίνει η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, με προσλήψεις.

Η πρόταση αυτή επανέρχεται από τον Δωδεκανήσιο βουλευτή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα και ιδιαίτερα το νοσοκομείο, αλλά και για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι δύο μεγάλων δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Ακόμα, ενισχύει αυτή την πρόταση με ένα νέο στοιχείο, αφού προτείνει να λειτουργήσει το Κ.Υ. Αντιμάχειας παράλληλα και μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών ως μονάδα αντιμετώπισης και νοσηλείας Covid-19 ασθενών, κάτι που θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κω, η οποία αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς.

Άλλωστε, το Κ.Υ. Αντιμάχειας διαθέτει 4 θαλάμους νοσηλείας με 7 κλίνες, αλλά και μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο. Η πρόταση του κ. Κόνσολα μπορεί να δώσει τη δυνατότητα άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, αφού, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφιστεί, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι τις 31/7/2021, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

«Στόχος μου ήταν και είναι η κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν να δώσουν λύσεις. Αν περιμένουμε τη δημιουργία και ψήφιση οργανισμού του Κ.Υ. Αντιμάχειας με θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, θα απαιτηθεί χρόνος”, δήλωσε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε: “Αντίθετα, η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου αλλά και η πρόταση να γίνει το Κ.Υ. Αντιμάχειας μονάδα αντιμετώπισης και νοσηλείας περιστατικών covid-19 και όχι μόνο, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που μπορούν να παραταθούν. Είναι μια πρόταση που δίνει ελπίδα και διέξοδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος