Κως: Στις 60 οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι – Αυξάνονται οι ημερήσιες εκδρομές στα νησιά

Σημαντική αύξηση των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων θα παρουσιάσει εφέτος η Κως φθάνοντας τις 60 προσεγγίσεις μέχρι και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δηλώσεις του ναυτιλιακού πράκτορα, Σπύρου Τυρινόπουλου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Αριθμός εξαιρετικά ικανοποιητικός” όπως τόνισε “αν ληφθεί υπόψη ότι το νησί δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εταιρειών στο τομέα της κρουαζιέρας, αντίθετα με Ρόδο και Πάτμο και ενώ δεν έχει παραδοθεί ακόμα το λιμάνι, λόγω καθυστέρησης της αποκατάστασης των ζημιών, που υπέστη το 2017”.

Ο κ Τυρινόπουλος επισήμανε παράλληλα την πολύ μεγάλη αύξηση, που καταγράφουν οι ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά της Κω νησιά, Κάλυμνο, Ψέριμο ,Πλάτη, Νίσυρο καθώς και στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα, που παρουσιάζει ο χώρος της Σένγκεν (δίπλα στη ΔΕΗ) και στην ακαταλληλότητα των συνθηκών εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών εκτός ΕΕ, ευελπιστώντας ότι με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του λιμανιού θα παραδοθεί σε χρήση και το κτίριο της αίθουσας επιβατών, ώστε να επανέλθει στην αρχική της θέση η Ζώνη Σένγκεν.

Απαισιόδοξος ωστόσο εμφανίστηκε ως προς την προοπτική μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων, που ταξιδεύουν με τα Ε/ΓΑ Ο/ΓΑ της γραμμής των Δωδεκανήσων.

“Αναμφισβήτητα” υπογράμμισε “είναι ασύμφορη και ιδιαίτερα για μια οικογένεια, η μετακίνηση από τον Πειραιά προς τα νησιά, καθώς το κόστος αυξήθηκε κατά 20 με 30%, λόγω κυρίως πετρελαίου. ”Παράλληλα ο επί χρόνια ναυτιλιακός πράκτορας στα Δωδεκάνησα επισήμανε και την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα εισιτήρια, που έχουν εκδοθεί από τον Οκτώβριο του 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος