Κως: Σταματά το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Σφαγεία που είχε πληγεί από το σεισμό

Τρείς μήνες πριν από την ολοκλήρωση του , σταματούν οι εργασίες αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση Σφαγεία στη Κω, έργο  ενταγμένο στα σεισμόπληκτα, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ και παύουν να ισχύουν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακατασκευή ,προϋπολογισμού 980.000 ευρώ χρηματοδοτούμενου από το Αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού Ν. Αιγαίου,  με έκπτωση 50% , ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες υπέβαλε ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προβάλλοντας οικονομικές απαιτήσεις.

Το γεγονός αυτό  προκάλεσε διακοπή κάθε εργασίας ενώ αβέβαιο είναι αν και πότε θα υπάρξει συνέχεια καθώς  δεν υπάρχει πρόταση ενίσχυσης της χρηματοδότησης από το ΥΠΠΟ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι οικονομικές απαιτήσεις δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι  συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο έργο αρχαιολόγοι και τεχνίτες, οι οποίοι προσλήφθηκαν  στην Υπηρεσία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά την Παρασκευή 13 Μαΐου  από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ότι δεν ισχύει πλέον η σύμβαση εργασίας τους ,την οποία είχαν υπογράψει στις 4 Μαΐου με καταληκτική ημερομηνία τη  3η του Σεπτέμβρη 2022.

Τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου υποστηρίζουν ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου  ανακάλεσε τη παύση των συμβάσεων εξηγώντας ότι ήταν λάθος της η ανακοίνωση της λύσης της σύμβασης τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος