Να μην εφαρμοστεί η 6ημερη και η 7ημερη εργασία σε κανένα χώρο δουλειάς και να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, με την οποία, όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Γεωργιάδη, ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω.
Το Σωματείο επισημαίνει ότι ’’η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή και επίσημα την απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (Βιομηχανίες, Σούπερ Μάρκετ, Τράπεζες, Συγκοινωνίες, Εταιρείες Φύλαξης, Εταιρείες Ασφάλισης)’’.
Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι και Εμποροϋπάλληλοι στη Κω υποστηρίζουν ότι ‘’με την εγκύκλιο αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να νομιμοποιήσει ότι ισχύει εδώ και χρόνια για τους εργαζόμενους του τουρισμού, είτε αυτοί είναι στον επισιτισμό, είτε στα ξενοδοχεία ή σε τουριστικά καταστήματα. Δηλαδή 12ωρη απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα’’,
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν την εγκύκλιο “πρόκληση ενάντια στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους”, καλώντας τους “σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος