Κως: Σε Κίνδυνο η Ζωή των Νεφροπαθών λόγω έλλειψης προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς στην Κω επισημαίνει σε επιστολή του προς τους βουλευτές Δωδεκανήσου ,τον Περιφερειάρχη ,τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο ο Σύλλογος Νεφροπαθών, ζητώντας την ασφαλή λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου με άμεσες προσλήψεις τριών Νεφρολόγων και οκτώ Νοσηλευτών.

Οι εκπρόσωποι των νεφροπαθών, ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί όπως τονίζουν “τίθεται σε κίνδυνο η Ζωή των Αιμοκαθαρόμενων!”
Παράλληλα επικρίνουν την παράλειψη προκήρυξης θέσης Νεφρολόγου (προκηρύχθηκαν δύο μόνο θέσεις, μιας Παθολόγου και ενός Ακτινολόγου) σημειώνοντας ότι στο Νοσοκομείο της Κω υπηρετούν ένας Νεφρολόγος, ένας Γενικής Ιατρικής και 6 Νοσηλευτές .

Να σημειωθεί ότι η μοναδική Νεφρολόγος που υπάρχει εξυπηρετεί 34 μόνιμους τακτικούς ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά. Ταυτόχρονα έχει και την ιατρική φροντίδα για 15 μεταμοσχευμένους ασθενείς ενώ σύντομα τέσσερις ακόμα ασθενείς θα υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Μεγάλης σημασίας όμως για τη λειτουργία της Μονάδας είναι και η εξασφάλιση θέρμανσης/ψύξης, καθώς οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε μια σωστά ελεγχόμενη θερμοκρασία.
”Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους αρμόδιους να σταθούν πλάι μας ώστε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να μπορεί να επιτελέσει το τόσο σημαντικό έργο για την επιβίωση των ασθενών ”καταλήγει η επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος