Κως – Π. Αβρίθης: Είμαστε πολιτικά αντίθετοι με τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς

Την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη δημιουργία Λαϊκής αγοράς στη Κω, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας, επανέλαβε για μια ακόμα φορά σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος του Πρωτογενή τομέα Παναγιώτης Αβρίθης.

“Είμαστε πολιτικά αντίθετοι σε αυτή τη νοοτροπία ,τόσο για τη προστασία των αγροτών όσο και των εμπόρων” τόνισε ο κ Αβρίθης, προτείνοντας αντί της Λαϊκής αγοράς, που αποτελεί όπως είπε νομικό ορισμό, δημιουργία έκθεσης τοπικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα η θέση και πρόταση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός εκθετηρίου τοπικών προϊόντων με δυνατότητα πώλησης σε καθημερινή βάση σε τρία σημεία του νησιού δύο στη πόλη και ένα στη Καρδάμαινα για τον καθορισμό των οποίων περιμένει την υπόδειξη του Συλλόγου.
Παράλληλα η δημοτική αρχή έχει καλέσει τους εκπροσώπους των αγροτών να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ανάδειξης των τιμών και των προϊόντων που διαθέτουν προς πώληση.

Από τη πλευρά της η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου εμμένει στην εδώ και χρόνια θέση της δημιουργίας Λαϊκής αγοράς στο νησί της Κω.

“Είναι αδιανόητο” υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου “να έχουμε τόσα τοπικά προϊόντα και να μη μπορούμε να τα αναδείξουμε όταν όλη η χώρα όλη η Ευρώπη προβάλλουν τα δικά τους μέσα από τις Λαϊκές αγορές”.
“Προφανώς ” πρόσθεσε ο κ Παπαποστόλου η δημοτική αρχή φοβάται ότι θα έρθουν έμποροι από άλλες περιοχές και θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά θεωρώ ότι ακόμα και αν αυτό συμβεί δεν θα επηρεάσει τη τοπική αγορά, ειδάλλως θα είχαμε αντιδράσεις και σε άλλες πόλεις, κάτι που δεν συμβαίνει”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος