Κως:Ομόφωνα αθώος ο διοικητής της Πυροσβεστικής για την κατηγορία της πλαστογραφίας υπηρεσιακών εγγράφων

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε, από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, για την κατηγορία πλαστογραφίας υπηρεσιακών εγγράφων

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στον .κ Μαυρίδη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κω (αριθμό. 1210/8-12-2022) ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή 200 Μονάδων.

Η υπόθεση απασχόλησε την υπηρεσία το 2017 και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω από τον προηγούμενο διοικητή της Πυροσβεστικής Δημήτρη Γιάνναρη, όταν διαπίστωσε πως ο αναπληρωτής διοικητής Γρηγόρης Μαυρίδης, τη περίοδο απουσίας του ιδίου σε άδεια, υπέγραψε, χρησιμοποιώντας υπογραφή συναδέλφου του, εγκρίσεις δύο μελετών και έκδοση τριών  πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε πέντε Ξενοδοχεία της Κω πέντε και τεσσάρων αστέρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική διοίκηση Νοτίου Αιγαίου ήταν ενήμερη για την υπόθεση αλλά ουδέποτε διέταξε ΕΔΕ ως όφειλε, αντίθετα με απόφαση της ανέθεσε καθήκοντα διοικητή από 1-9-2022 στον μέχρι τότε φερόμενο ως κατηγορούμενο Ν. Μαυρίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος