Κως: Μύρισαν Χριστούγεννα … φωταγωγείται απόψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στις 6.30 το απόγευμα  θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Πλατεία Ελευθερίας στη πόλη της Κω, θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Φιλαρμονική του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και την ορχήστρα του.

Ειδικά για φέτος, όπου πλέον οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο Δήμος έχει προγραμματίσει στις 5.30 αγώνα δρόμου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα διανεμηθούν και δωρεάν σκούφοι του Άγιου Βασίλη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ήδη ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, πραγματοποίησε γιορταστικό παζάρι στο ιστορικό κέντρο της πόλης με χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα καθώς και στην Αντιμάχεια, όπου άναψε το απλό και καλόγουστο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το ίδιο και στη Κέφαλο, όπου με υπέροχες χορογραφίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεφάλου “Ο  Άγιος Νικόλαος” και μελωδίες από την Φιλαρμονική ΔΕ Ηρακλειδών φωταγωγήθηκε τη Κυριακή το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ “ο ουρανός πλημμύρισε με πολύχρωμα πυροτεχνήματα”, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου.

Να σημειωθεί ότι εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, μεγάλα παιχνίδια θα στηθούν σε όλες τις ενότητες του νησιού.

Παράλληλα, από την παραμονή των Χριστουγέννων και για δύο εβδομάδες στην Πλατεία Καζούλη στην πόλη της Κω θα υπάρχει καρουζέλ, στο παραδοσιακό σπίτι στην Αντιμάχεια παγοδρόμιο και στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Πυλί χιονοτσουλήθρα όλα προσφερόμενα σε μικρούς και μεγάλους δωρεάν .

Παράλληλα ο φωτεινός διάκοσμος, περιορισμένος ωστόσο λόγω ενεργειακού αλλά και έλλειψης προσωπικού στο δήμο, δίνει μια ξεχωριστή εικόνα στο νησί “μια αίσθηση αισιοδοξίας και προσμονής για καλύτερες μέρες και μια ανθρώπινη χρονιά’’, όπως είπαν πολίτες στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος