Κως: Μια όμορφη βραδιά για τους πρόσφυγες

Μια όμορφη και συγκινητική βραδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επεφύλαξε χθες στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Κω, το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Θερινό Κινηματογράφο «Ορφέας», οι πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να δουν την ταινία του Εσπερινού Λυκείου «Ευρώπη Φρούριο», ενώ από τη συλλογική κουζίνα προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά από τις χώρες τους.
«Δεν φθάσαμε εδώ για να τρώμε και να κοιμόμαστε, αλλά για να κρατήσουμε τα δικαιώματά μας σαν άνθρωποι» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο 24χρονος Μουλχάμ, αρχιτέκτονας από τη Συρία, ενώ συγκινητική ήταν η προσωπική τραγική εμπειρία της Σάφα από τη Συρία, η οποία ευχαρίστησε τους Κώους για τη φιλοξενία και την αγάπη τους.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο γνωστός φούρναρης, Διονύσης Αρβανιτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφυγιά που και ο ίδιος βίωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος